Vše co jste chtěli vědět o rum playingu a báli jste se zeptat

2011-01-09

Pragoffest T - 25

Někdy když sedím před počítačem a pročítám program nadcházejícího conu, říkám si jaká je škoda, že komunita japanofilmů se tak liší od návštěvníků OrientConu/NipponConu. Vždyť kolikrát jsme lidem nabízeli, ať si zapřednáší s námi. Jenže něco je špatně, naše témata buďto odrazují mladou komunitu, která se občas do něčeho pustí na Akiconu nebo Advíku.

Kde jsou všichni ti co přednášejí o samurajských anime a kozách(tato podivná kombinace má smysl i když to tak nemusí vypadat). Proč se k nám dostanou jen ti, kteří by se rádi blýskli znalostí futa nebo chapadel. Člověk si pak zoufá, rád by dal šanci někomu dalšímu a případně mu i pomohl se v přednášení zlepšit, ale asi to není tak jednoduché.

Ale nic není naštěstí tak hrozné, jak to na první pohled vypadá, ročně tak jednoho nebo dva lidi do týmu seženeme. A co je lepší začínají to být lidé na něco zaměření. Pro tento rok jsme naverbovali znalce komiksu a částečně i mangy. Docela se těším na srovnání východní a západní školy od někoho kdo tomu rozumí, tedy rozumí víc než já, aby bylo jasno.

A teď zpět k tvoření přednášek, tedy sledování švédské reality soutěže Hjälp! Jag är med i en japansk TV-show (Help! I'm in a Japanese television show).